Ugrás a fő tartalomra

Tudnivalók a blokkolásról


Legális vagy illegális az online szerencsejáték? A rövid válasz: legális, sőt, a fogadóirodák már a nemzetközi bíróságoknak perelnek a jogtalan tiltás miatt. Hogy miért? Erről írunk most bővebben.
                A helyzet rövid és egyszerű: blokkolják azon online irodák domain címét, amelyek nem fizetik ki a NAV-nak a 200 milliós licenszet. Az irodák rövid és csattanós válasza erre annyi volt, hogy létrehoztak alternatív címeket, amelyeken mindmáig magyarok százezrei játszanak nap mint nap. Tehát még csak meg sem kell kerülnünk a tiltást, és játszhatunk – így még véletlenül sem sértünk meg egyetlen pici cikkelyt sem a törvényben.
                Az, hogy ezen oldalak használata semmilyen törvénybe nem ütközik, nem bizonyítja jobban más, mint az alábbi mondat, ami a legtöbb hazai újságban megjelent: „A NAV figyelmeztetett: Magyarországon engedéllyel nem rendelkező szervező által nyújtott online szerencsejátékban történő részvétel a játékos saját felelősségére történik. Magyarországi bíróságon nem lehet érvényesíteni az ilyen fogadásból történő követelést.“
Mit jelent ez? Annyit, hogy ha használod ezeket az oldalakat, nem követsz el törvénysértést, de ha bármilyen panaszod van az aktuális online irodával szemben (miért lenne?), nem viheted bíróságra az ügyet – legalábbis Magyarországon. Mivel az általunk ajánlott irodákat évek óta gond nélkül használjuk, és nem csak mi, hanem több százezer magyar és többmillió külföldi, nyugodtan állíthatjuk, hogy nem lesz velük problémád.
Összefoglalva tehát a lényeg: nem ütközik törvénybe az online sportfogadás.

Kapcsolódó cikkek: