Ugrás a fő tartalomra

Útmutató az Unibet használatához


Bejelentkezés

Ahhoz, hogy megtegyük első sportfogadás tippünket az Unibet irodájában, előbb be kell jelentkeznünk. Ezt úgy tehetjük meg, hogy a hu1.unibet.com oldalon kitöltjük az oldal tetején található „Felhasználónév“ és „Jelszó“ mezőket. Ha még nem regisztráltál náluk, IDE kattintva olvashatsz egy útmutatót a regisztráció és a befizetés lépéseiről.

Sportág kiválasztása

Az Unibet kezelése nagyon egyszerű, pár perc alatt még egy kezdő is könnyen elsajátíthatja. A bejelentkezés után a bal felső részen lévő „Sport“ gombra kattintva jön elő a sportfogadás tipp kínálatuk. Ezután a baloldali oldalsávban ki tudjuk választani, melyik sportág mérkőzéseire szeretnénk fogadni.

Liga kiválasztása

Miután kiválasztottuk az adott sportágat (legyen pl. a Labdarúgás), szintén a bal oldali sávban láthatjuk az adott ligákat országok szerint csoportosítva. Ha az Angol Premier Liga meccseire szeretnénk fogadni, kattintsunk az „Anglia“ gombra, majd alatta a „Premier Liga“ mezőre. Ekkor középen megjelennek a Premier Liga mérkőzései.  

Fogadás kiválasztása

Milyen sportfogadási típusok vannak? Elolvashatod IDE kattintva (a cikk közepén keresd).
A fogadás megtételéhez ki kell választunk egy mérkőzést. A képen mi az Chelsea – Hull city mérkőzésre fogadunk „1“ azaz hazai győzelemre (Chelsea győzelem). Ezt úgy tehetjük meg, hogy az adott mérkőzés sorában rákattintunk az első oszlopban (1) található négyzetre, amiben a szám az adott tipp odds-át (nyereményszorzó) jelöli (a képen 1.17). Ha kiválasztottuk a tippet, az adott négyzet színe szürkéről sárgára vált.
Ha szeretnénk ezt a tippet megjátszani, akkor a jobb oldalsáv felső részében előjött „Fogadószelvény“ menü alatt tehetjük meg. A „Tét“ mezőbe beírva megadhatjuk azt az összeget, amennyivel fogadni szeretnénk a mérkőzésre (esetünkben a képen 10€). A „Leh. nyeremény“ jelöli azt az összeget (esetünkben 11,70€), amennyit nyerünk, ha az adott tipp bejön. Ezután a „Fogadás elhelyezése“ gombra kattintva megerősíthetjük a fogadást.

Gyűjtőfogadás megjátszása

Természetesen tehetünk egy szelvényre több sportfogadás tippet is. Ilyenkor az egyes tippek odds-ai összeszorzódnak, így magasabb nyereményért játszhatunk. Minél több sportfogadás tippet rakunk egy szelvényre, annál kisebb az esélye, hogy nyerjünk. Ahhoz, hogy több tippet rakjunk egy szelvényre, ki kell választanunk több mezőt. Esetünkben a Chelsea hazai győzelme mellé kiválasztottuk a Manchester City idegenbeli győzelmét, és azt, hogy a Crystal Palace döntetlent játszik a Stoke Cityvel.
                 A jobb oldali oszlopban látható a kiválasztott 3 tipp. Alattuk az „Összes esély“ melleti szám mutatja azt a szrozót (odds), ami a 3 tippünk szorzata (3.25 x 1.47 x 1.17 = 5.59). Az „összes tét“ mezőbe írjuk be, mennyi pénzt szánunk erre a fogadásra (a képen 10€). A „Leh. nyeremény“ melletti szám mutatja azt az összeget, amelyet megnyerünk, ha mindhárom tippünk bejön (esetünkben 55,90€).  A „Fogadás elhelyezése“ gombra kattintva tehetjük meg a fogadásunkat.

Speciális fogadási típusok

Nem csak arra fogadhatunk, hogy melyik csapat nyeri az adott mérkőzést (a típusokról bővebben IDE kattintva a cikk közepén olvashatsz). Ha szeretnéd látni, hogy egy adott mérkőzésre milyen fogadási típusokat játszhatsz meg, kattints a mérkőzés sorában látható zárójelben lévő számra - esetünkben az Arsenal – Newcastle (+154). A zárójelben lévő szám mutatja, hány különböző fogadást tehetünk az adott meccsre (bizony, ezesetben 154 fogadásból választhatunk, de előfordulnak ennél jóval nagyobb számok is).
Ha pl. a meccsen lőtt gólok számára szeretnénk fogadni, kattintsunk középen a „Teljes idő“ gombra. Itt megjelenik több fogadási típus, többek közt a gólok száma is. Ha arra szeretnénk fogadni, hogy a mérkőzésen 2 gólnál több esik, a „Gólok száma“ menü alatt kattintsunk a „Felett 2.5“ gombra. A választásunk színe szürkéről sárgára vált, és a jobb oldali sáv felső részében a fentiek alapján megtehetjük fogadásunkat.

Kapcsolódó cikkek: