Ugrás a fő tartalomra

Hogyan kerüld ki az online fogadóirodák blokkolását


Ahogy már ebben a cikkünkben kifejtettük, az online fogadóirodák blokkolásának kikerülése nem ütközik törvénybe. Most arról lesz szó, hogy a gyakorlatban miképp kerülhetjük ki ezt. Több féle módszer létezik. Amire mindenképp oda kell figyelnünk, az a biztonság.
Fontos, hogy csak titkosított (azaz https - a lényeg az „s”-en van a végén) kapcsolaton keresztül próbáljunk meg bejelentkezni a sportfogadó irodánkba. Ezt könnyen ellenőrizhetjük a böngészőnk címsorában a webcím előtt egy kis lakatnak kell látszódnia.  Ha a böngésző hibás tanúsítványra figyelmeztet, NE adjuk meg az adatainkat, NE próbáljunk meg belépni.

1.      Elérés alternatív címek segítségével

Ez a legegyszerűbb és egyben a legjobb módszer is. Ráadásul teljesen ingyenes. Szinte mindegyik iroda létrehozott alternatív webcímeket, amelyek segítségével könnyen beléphetünk. Az általunk ajánlott online fogadóirodák aktuálisan érvényes linkjeit megtalálod az oldalsávban (a jobb felső sarokban a 3 vonalra kattintva jön elő).

2.      TOR kliens segítségével

Az alkalmazást IDE KATTINTVA tudod letölteni. A TOR egy ingyenes szolgáltatás, mely titkosított elérést biztosít weboldalak vagy más szolgáltatások számára. Ingyenes és biztonságos. Hátránya, hogy változó IP címekről fogsz belépni az irodába, sokszor különböző államokból – és valószínűleg előbb utóbb rá fognak kérdezni, miért mindig máshonnan jelentkezel be. Az amerikai (USA) IP címet tiltsd le a beállításoknál, ugyanis onnan nem fog engedni egyik iroda sem.
A TOR segítségével teljesen el tudjuk magunkat és az internetforgalmunkat rejteni. A hálózat működése komplex, de telepíteni egyszerű. A honlapról a Tor Browser Bundle-t kell letölteni és elindítani. Automatikusan megnyit egy új böngészőt, melyben a Tor hálózatán keresztül elérhetsz bármit.

3.      Opera böngészővel (VPN segítségével)

Az Opera böngészőt IDE KATTINTVA tudod letölteni. Ez egy teljesen ingyenes böngésző, amit Chromium motor futtat (ugyanez a motorja a Google Chrome böngészőnek is). A VPN szolgáltatása sajnos csak az asztali verziónak van, de nyugodtan ajánlhatom, hogy használd az Operát a Chrome vagy a Firefox helyett, nem fogsz csalódni. A VPN szolgáltatást a privát ablak nyitásánál kapcsolhatod be a böngésző címsorának elején a VPN feliratra kattintva. Ez ugyanúgy működik, mint a TOR, annyi különbséggel, hogy kevesebb IP cím közül választhatsz. Előnye, hogy ingyenes, és nyugodtan használhatod alapértelmezett böngészőként is, amikor nincs VPN-re szükséged.

4.      Webes proxyk segítségével

Léteznek olyan szolgáltatók, melyek weboldalán megadhatsz egy címet és rajtuk keresztül eléred a céloldalt. Vannak ingyenes és fizetett proxy oldalak is. Az ingyeneseket semmikép nem ajánljuk, ugyanis általában nem teljesen jól működnek, a reklámjaik kódjával módosítják a tartalmat, stb. Vannak fizetős verziók is, de inkább a fent említett 3 módszer egyikét ajánljuk. Aki mégis proxyt szeretne, annak itt egy oldal proxy listával: http://proxy-list.org/english/index.php